Ako Vas zanima...

Možda Vam uspijemo pomoći

DKIM Zapis

DKIM Zapis

Cijela ideja se temelji na kriptiranju i dešifriranju dodatnog potpisa, stavljenog u zaglavlje vaše poruke. Da biste to učinili, morate imati dva ključa:

privatni ključ (koji je jedinstven za vašu domenu i dostupan isključivo vama. Omogućuje vam šifriranje vašeg potpisa u zaglavlju vaših poruka.)
javni ključ (koji dodajete u svoje DNS zapise koristeći DKIM standard, kako biste omogućili poslužitelju vašeg primatelja da ga dohvati i dekriptira vaš skriveni potpis iz zaglavlja vaše poruke).
Uzmite Igru prijestolja da dobijete širu sliku DKIM-a. Ned Stark šalje gavrana s porukom kralju Robertu. Svatko je mogao uzeti komad papira, napisati poruku i potpisati je Ned Stark. Ali postoji način da se poruka potvrdi - pečat. Sada svi znaju da je Nedov pečat jezivog vuka (to je javni ključ). Ali samo Ned ima originalni pečat i može ga postaviti na svoje poruke (to je privatni ključ).

Postavljanje DKIM-a samo je stavljanje informacija o javnom ključu u zapise vašeg poslužitelja. To je također txt zapis koji treba staviti na pravo mjesto.

Nakon što to postavite, svaki put kada netko dobije e-poštu od vas, poslužitelj primatelja će pokušati dešifrirati vaš skriveni potpis pomoću javnog ključa. Ako uspije, to će dodatno autentificirati vašu poruku i time povećati isporučivost svih vaših e-poruka.

Pretplatite se na nove objave!

Kako korak po korak postaviti DKIM zapis na svom poslužitelju?
Prvo morate generirati javni ključ. Da biste to učinili, morate se prijaviti na administratorsku konzolu davatelja usluga e-pošte. Sljedeći koraci mogu se razlikovati ovisno o vašem davatelju usluge e-pošte.

Ako koristite Google Apps za slanje e-pošte, evo detaljnih uputa. Korisnici e-pošte usluge Google Apps, trebali biste znati da su DKIM potpisi prema zadanim postavkama isključeni, pa ih morate ručno uključiti u svojoj Google Admin konzoli.

Kada imate javni ključ, uzimate generirani txt zapis i zalijepite ga na pravo mjesto u svoje DNS zapise.

domain dkim add

Postavite SPF i DKIM i poboljšajte svoju isporučivost
Ako šaljete puno e-poruka, bilo da se radi o marketingu ili za ulaznu ili izlaznu prodaju, reputacija vaše domene je ključna i trebali biste se jako dobro brinuti o njoj. Ne želite da se vaša domena nađe na crnoj listi i da vaša e-pošta završi u neželjenoj pošti. Ispravno postavljanje SPF i DKIM zapisa na vašem DNS poslužitelju nužan je korak prema sigurnosti vaše domene i visokoj mogućnosti isporuke vaših poruka.

Postavljanje se može činiti komplicirano, ali nedvojbeno je vrijedno truda. Da sam na tvom mjestu, otišao bih na svoj 8Core  račun i provjerio jesu li moj SPF i DKIM trenutno ispravno postavljeni ili bih zamolio svoje IT momke da to učine (ako nisi korisnik 8Core-a). A kad bi se pokazalo da je odgovor "ne", zamolio bih ih da mi pomognu. I ne bih dopustio da me prevare. Ne s ovim.

Provjerite isporučivost Vaše pošte:

https://www.mail-tester.com/

 

 

8CORE ASSOCIATION

ITU 8Core
+385/034-431-642
OIB:   14484857067
MB:   04611799
IBAN:   HR0223900011100974958
SWIFT:   HPBZHR2X

mail 8Core   info@8core.hr

Pretplatite se na nove objave!

 

 Copyright© 2014- 2024 8Core Association. All rights reserved.

sectigo strype 
8CORE ASSOCIATION

ITU 8Core
+385/034-431-642
OIB:   14484857067
MB:   04611799
IBAN:   HR0223900011100974958
SWIFT:   HPBZHR2X

mail 8Core   info@8core.hr

Pretplatite se na nove objave!

 

 Copyright© 2014- 2023 8Core Association.
All rights reserved.

sectigo strype